Vad händer 2021?

Ungdomar i Bastuträsk har arbetat för en fritidsgård. Foto: Lennart Enqvist
Ungdomar i Bastuträsk har arbetat för en fritidsgård. Foto: Lennart Enqvist

Samhällsrådet kämpar för ett bättre Bastuträsk! Vad händer 2021?

Samhällsrådet fick in 73 förslag av Bastuträskborna. De vill att vårt samhälle skall bli ännu bättre för alla. Vi har under tre år arbetat för att förverkliga förslagen. Nu under 2021 går vi vidare med att utveckla dessa områden ;

  1. Nya fritidsgården Källar´n i Folkets Hus skall drivas av ungdomar och föräldrar och vuxna tillsammans. Ett gårdsråd har valts som skall utforma förslag till regler för verksamheten. Upprustning av lokalen har genomförts under hösten och under 2021 öppnar vi fritidsgården för ungdomarna i vårt samhälle. Men vi behöver stöd från alla i Bastuträsk.
  2. Fritidsområdet Pumptjärn. Vi har byggt en grillplats samt inplanterat regnbågsforell i Pumptjärn. Under 2021 kommer vi att fortsätta upprustningen med en stig runt Pumptjärn. Det blir även lättare att fiska med flytbrygga. Toaletten kommer att rustas upp och eldplatser byggs. Vi vill också underlätta för fåglar genom att sätta upp holkar i träden. Grodorna har också sin mötesplats i markerna runt Pumptjärn.
  3. Badplatsen vid Räveln. 2020 målade vi byggnaderna vid badplatsen. Bastuträskborna tycker om sin badplats och vi är glada att den används.
  4. Aktivitetspark i Gungparken. Samhällsrådet vill utveckla ytterligare parken som är i centrum av vårt samhälle. Vi har fått stöd av Norsjö kommun och under 2021 hoppas vi att vuxna använder de olika redskapen för friskvård.
  5. Romantiska stigen. En dold diamant väntar på dig. Under 2020 har flera grupper testat vandringsleden med ett mycket positivt resultat. Nu går vi vidare med att ytterligare märka ut leden som går längs en vacker natur. Det blir mera kärleksdikter som sätts upp längs stigen.
  6. Grannsamverkan. Det är viktigt att vi är trygga i vårt samhälle. Vi har därför kontaktat Polisen för att starta upp Grannsamverkan i våra kvarter. Polisen kommer att berätta om vad Grannsamverkan innebär för dig.
  7. Friluftsåret 2021. Vi inbjuder dig att delta i friluftsåret 2021. Det kommer bli flera aktiviteter för naturen och friskvård.
  8. Upptäck och Upplev Bastuträsk. Vi vill ge dig möjlighet att upptäcka och uppleva vårt samhälle. Åtta företag och föreningar har öppet hus sista lördagen i varje månad. Vi lovar att du blir överraskad över det fina som vi erbjuder dig dessa dagar. I kalendern ser du vilka lördagar som ger dig möjlighet att upptäcka och uppleva Bastuträsk. De olika platserna har öppet 11.00-15.00. Värdshuset har öppet 13.00-17.00. En speciell folder kommer att produceras. Ta med dig dina vänner och bekanta till dessa lördagar i Bastuträsk
  9. Bilder över aktiviteter. Vi inbjuder dig att delta i 2022 års kalender med din bild över aktiviteter i Bastuträsk. Det är viktigt för oss att visa att det händer mycket i vårt samhälle och att vi är stolta att bo i Bastuträsk. Bilderna skickas till bastutraskbilder@gmail.com senast 1 oktober 2021.
  10. Hemsidan, Anslagstavlan i Centrum och Samhällsrummet, Flygblad till hushåll, Facebook och Affischer. Samhällsrådet använder sig av många olika sätt för att informera om sin verksamhet. Berätta för dina vänner vad som händer i vårt samhälle.