Täljaren Murray McBride

Genuint hantverk av Täljaren

Täljaren Murray McBride är ett hantverksföretag som skapar i högsta kvalitet. Alla smycken är handtäljda i älghorn från Västerbotten. Unik design med inspiration från naturen.

Personliga beställningar för födelsedagar, gåvor vid speciella tillfällen eller avskedspresenter. Ta kontakt om du vill prata om en idé för en beställning för en unik gåva vare sig det är ett speciellt smycke eller hornkonst tavla.

Jag bor i gamla prästgården i Bastuträsk, mitt i de vackra, vilda skogarna i Västerbotten. Min fru växte upp i området, vi har arbetat i England i över 30 år men flyttade till Bastuträsk 2016. Jag har arbetat i horn i många år som hobby men har nu tid och utrymme att förverkliga en dröm att göra mera. Jag har en finverkstad / ateljé där jag tar emot besökare och en verkstad i källaren där det grövre arbetet sker.

Jag känner det som en stor förmån att ha en kreativ gåva som jag kan dela med människor. Älghorn är ett fantastiskt men svårt material att tälja. Det har tagit över 10 år att lära mig arbeta i detta material och hitta min egen stil och artistiskt uttryck i smycken och konstverk som jag hoppas visar den otroliga variationen av form, färg och marmorering som finns gömda i ett älghorn. Det är ett arbete som tar tid men det är min önskan att skapa något som inspirerar och drar människor att upptäcka och uppskatta den fantastiska vilda naturen i norra Sverige, Västerbottens stora skatt, för kommande generationer.

Kontakta Täljaren

Adress: Skolgatan 19, 93570 Bastuträsk
Mobil: 076 – 196 13 39
www.murraytaljaren.se   
Facebook:  @murraytaljaren

Täljaren Murray McBride